Görögszénamag

A botanikai név könnyen magyarázható: a "Trigonella"  a szögletes magokra utal, a "foenum-graecum" jelentése "görög széna ", amely takarmányként való használatára utal. Az egyiptomiak a balzsamozásra és füstölőként hasznosították. A rómaiak takarmánynövényként müvelték és ez az amire Indiában ma is hassználjá, azzal az előnnyel hogy a görögszéna megköti a nitrogént a termőföldben.
A növény minden része jellegzetes, de lágy curry arómát áraszt. A füszer kesernyés ízű, ami emlékeztet az égetett cukrorra. Ahhoz, hogy eltávolítsuk ezt a nemkívánatos keserű ízű, ajánlott a magok zsirmentes rövid pörkölése. Ezután erős aromás íze dominál, ezért ajánljuk a  fűszert takarékosan és óvatosan használni.
Sok fehérjét, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Görögszénamag a legtöbb curry por alapanyaga, saját és a kereskedelemi használatra. A magok apró, szabálytalan, világos barna köveknek tünhetnek és olyan kemények hogy nehéz öket egyénileg megörölni. Javasoljuk használatát halételekhez és zöldséges currykhez.

MEGOSZTÁS
+36 30 411 5000
info@csipetnyi.com